Overige diensten

Naast installeren biedt Zonnepaneel-Installaties B.V. ook andere diensten aan voor onze opdrachtgevers. Door professionalisering van de PV-branche merken wij dat er juist naar deze aanvullende diensten een sterke groei komt in de vraag naar deze extra diensten. Hieronder vindt u de aanvullende diensten die wij leveren.

Schouwingen

Veel bedrijven maken offertes op afstand. Dit bespaart veel kosten in het verkoopproces. Echter op het moment dat de klant akkoord gaat met de offerte is het niet wenselijk dat er zaken zijn die de installatie op de geplande datum belemmeren. 

Een schouw vooraf aan de installatie kan hier positief aan bijdragen. Tevens is het ook voor de klant wel een fijn gevoel dat er vooraf aan de installatie nog even iemand komt kijken of hetgeen wat in de offerte staat allemaal wel haalbaar is.

Tijdens een schouw worden de volgende zaken bekeken:

 • Aansluitwaarde van het pand en de verdeelinrichting
 • Kabelroutes en meest geschikte plaats voor de omvormer
 • Staat van het dak en of het beoogde legplan past
 • Bereikbaarheid van het dak

Reiniging

Om uw rendement optimaal te houden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen. Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie waardoor zonlicht minder goed door kan dringen. Onderzoek heeft uitgewezen dat reiniging wel 15% rendementstoename kan opleveren!

Voor de particuliere reiniging van de zonnepanelen werken we met telescopische stelen met ultra zachte borstels. Deze worden gevoed met osmose water. De telescopische borstels maken het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt vanaf de grond uw panelen te reinigen. Voor zakelijke reiniging maken we indien toepasbaar gebruik van een schoonmaakrobot. Het reinigen van de panelen draagt bij aan een optimaal rendement voor uw panelen en is essentieel voor een lange levensduur en maximale opbrengst van uw installatie.

 

 

Vraag naar de mogelijkheden voor het laten reinigen en/of het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw zonnepaneel installatie. (Bij hogere of moeilijk bereikbare gebouwen of daken wordt gewerkt met hoogwerkers. Wij maken gebruik van speciale hoogwerkers welke de mogelijkheid bieden om vanuit de straatkant aan beide kanten van uw gebouw te werken.)

Technische inspecties

Een zonnepanelen-systeem is een investering die veelal wordt gedaan om financieel rendement te behalen. De volgende zaken zijn dan van belang.

 • De veiligheid van de geïnstalleerde installatie
 • Duurzaamheid van de gebruikte materialen
 • Betrouwbaarheid van de installatie
 • de efficiëntie en opbrengst van het geïnstalleerde systeem

Om bovenstaande punten te kunnen borgen is een juiste  inspectie en regelmatig onderhoud van groot belang.

Wat houd de  inspectie o.a. in;

 • Het visueel controleren van de installatie aan de hand van de tekeningen en documenten
 • Het uitvoeren van elektrische metingen
 • Het meten van de zonnestraling
 • Het controleren van de optimale positie en hellingshoek van de PV panelen

Aanvullend kan er thermografisch onderzoek plaatsvinden (aanbeveling)

Thermografisch onderzoek

Het lijkt vanzelfsprekend dat de geleverd PV installatie het maximale rendement oplevert, maar alle verliezen en defecte cellen kunnen het rendement aanzienlijk verminderen. Zeker bij het gebruik van een stringomvormer.

Een van de manieren om dit te kunnen controleren is door middel van een thermografisch onderzoek. Hiermee kunnen defecte cellen en slechte verbindingen in het systeem zichtbaar maken, zonder de installatie uit te schakelen.

De temperaturen worden vergeleken met de specificaties van de componenten van de leverancier om zo te kunnen bepalen of deze niet afwijken  en onnodige veroudering en defecten tijdig te signaleren.

Tevens kan door middel van thermografisch onderzoek eventuele fabricage fouten worden opgespoord om zonodig aanspraak te kunnen maken op de garantie van de componenten.

Er wordt thermografisch aan de buitenzijde gemeten waardoor storingen, breuken en schades aan het licht komen. Onze ultragevoelige warmtebeeldcamera’s kunnen dergelijke “hotspots” direct lokaliseren. Deze data vormt in een bijgeleverd rapport de basis voor eventuele acties die hierop ondernomen moeten worden.